Mahzemin'de Havacılık Festivali ️✈️

İstikbal Göklerdedir.

Erciyes Üniversitesi Uzay ve Uçak Mühendisliği Kulübü öğrencileri okulumuzda bölüm tanıtımı, 3D yazıcı ile uçak maketi üretimi, Drone gösterisi yaparak öğrencilerimizi havacılık konusunda bilgilendirdi.

May

Okul Öncesi Öğretmenimiz Yıldız Arı'nın girişimleri sonucu Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkililerimiz okulumuzda 6. sınıf Öğrencilerimize Türk İslam tarihinde Vakıf Geleneği konusunda bilgilendirme semineri düzenledi. Ayrıca okul kütüphanemize Tarihteki ilginç vakıflar ve Mehmet Âkif ERSOY ile ilgili kitaplar hediye ettiler.

Nis

Mahzemin İmam Hatip Ortaokulu ve Mahzemin İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı 23 Nisan Çocuk Şenliğimiz coşkuyla kutlandı. Çocuk şenliğine katılan bütün öğrenci ve misafirlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda her ay düzenli olarak yapılan okul geneli deneme sınavı yapılarak öğrencilerimizin gelişimlerini düzenli olarak takip edildi.

Mrt

"Hoşgeldin Ya Şehri Ramazan."

Okulumuzun Ramazan Panosu Hazır. Arapça Öğretmenimiz Rabia Duran 6. sınıf öğrencilerimizle beraber Ramazan Panosu hazırlayıp Ramazan Ayı gelmesi hasebiyle okulumuzdaki öğrencilerimize lokum, gül suyu ve hurma ikramında bulundular.

Mrt

Okulumuzda Ramazan Ayı Boyunca öğrencilerimiz kendi sınıf düzeyinde belirlenen 40 Hadis-i Şerifi ezberyecek ve ezberleyen her öğrencimize hoşlarına gidecek sürpriz hediyeler verilecek.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. yılı okulumuzda düzenlenen törenle kutlandı. Öğrencilerimiz bu kutlamada şiirler, konuşmalar, orotoryolar ve tiyatrolar düzenleyerek anıldı.

Deprem Tatbikatımızı gerçekleştirdik.

Öğrencilerimiz ve okul kadromuz olası bir depremde gerekenler konusunda bilinçlendi.

MAHZEMİN İMAM HATİP ORTAOKULU KİTAP OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

1.       Yarışma 5. 6. ve 7. Sınıflar arasında düzenlenecektir.

2.       Yarışma süreci 16.02.2022 – 21.04.2022 tarihleri arasındadır.

3.        Bütün katılımcı öğrencilere aynı anda ortak sınav uygulaması yapılacaktır.

4.       Her kitaptan 12 soru sorulacaktır. Sorular  listelerdeki okunacak kitaptaki bilgiye bağlı kalınarak, kitabın konusu, yeri, zamanı, yazarı, şahıslar, olaylar vb. konuları kapsayacaktır.

5.       Yarışma süresi 75 dakikadır.

6.       Öğrenci, yarışmaya katılmak için Türkçe öğretmeni Emre TOPCU'ya adını yazdırarak başvurabilir.

7.       Yarışma okulumuz dersliklerinde yapılacaktır.

8.       Yarışmada dereceye girenlere ödüller verilecektir. Birinciye akıllı saat, ikinci ve üçüncüye çok amaçlı oyun setleri hediye edilecektir. Dereceye giren ilk on öğrenci aynı zamanda 'Kitap Kurdu Belgesi' alacaktır.

YARIŞMADA OKUNACAK KİTAPLAR

KİTAP

YAZARI

Gül Cenneti

Seca Öztürk

Ela ile Efe Umre'ye Gidiyor

Şebnem Güler Karacan

Sürpriz! Tatilde Köydeyiz

Fatma Çağdaş Börekçi

Yankılı Kayalar

Ahmet Yılmaz Boyunağa

Küçük Prens

Antoine de Saint Exupery

Dört Kardeştiler

Gülten Dayıoğlu

Alper ÇALIŞKAN

Tem

Okulumuzda yaz döneminde Telafide Ben de Varım programı kapsamında yapılacak etkinliklerin listesi yayınlanmıştır. Katılmak isteyen öğrencilerimiz Okul idaresine dilekçe ile başvuru yapması gerekmektedir.

Haz

Okulumuzun merdiven korkuluklarının eksikleri okulumuzun eski öğrencilerinden Cebrail Oğur tarafından yapıldı. Uğur Alimünyum firmasına ve çalışanlarına çok teşekkür ederiz

May

Ortaokul öğrencilerine yönelik çalışma fasiküllerin yedinci ve sekizinci üniteleri yayımlandı. 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için hazırlanan 41 fasikülde toplam 3.000 soru yer alıyor. Şimdiye kadar ortaokul öğrencileri için 317 fasikülün erişime açıldığını duyuran Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilere: "Gençler, uzaktan eğitim sürecinde sizlerin ihtiyacını karşılamak için önceki çalışmalarımıza yenilerini ekleyerek kaynak desteğimizi büyütüyoruz. Bugün yayımladığımız 41 yeni fasikül ile sizlerle paylaştığımız soru sayısı 23.000'e ulaştı. Fasiküllerde soru türlerinin yanı sıra eşleştirme ve bulmaca gibi etkinliklere de yer verdik. Farklı soru türleri üzerinde deneyim kazanacağınız fasiküllerin çalışmalarınızı pekiştirmenizde yardımcı olacağına inanıyorum. Uzaktan eğitim sürecinde sürekli yeni destekler sunarak yanınızda olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Nis

5, 6, 7 ve 8. Sınıf Düzeylerinde 3. Ünite Çalışma Fasikülleri Yayımlandı