TARİHÇE

Okulumuz Kayseri'nin Kocasinan İlçesinde Şehir Merkezine 35 Km Uzaklıkta Olan Mahzemin Mahallesinde Yer Almaktadır. Okulumuz 1982 yılında yapılan ve Mahzemin Ortaokulu Olarak hizmet veren 2 Katlı 7 Derslikli 1 Öğretmenler Odası, 1 Müdür Odası, 1 Müdür Yardımcısı Odası, 1 Mescit İle İmam Hatip Ortaokulu ve anasınıfı olarak hizmet vermektedir. Okulumuz 03.09.2020 tarihinde 12034412 sayılı yazı ile Mahzemin Ortaokulu bünyesinde eğitime başlayan Mahzemin İmam Hatip Ortaokulunda 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında 5. 6. Ve 7. Sınıfta Toplam 5 Şube Ve 88 Öğrenci İle Eğitim-Öğretime Başlamıştır. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında İse Anasınıfı 2 Şube Ve İmam Hatip Ortaokulunda 5. 6. 7. Ve 8. Sınıfta 6 Şube Toplam 8 Şube İle Eğitim-Öğretime Devam Etmiş Olup İlk Mezunlarını 2022 Yılında 33 8. Sınıf Öğrencisi İle Vermiştir. 8. Sınıf Öğrencilerimizden 2 Adet Fen Lisesi Kazanan Öğrencimiz Bulunmakta Olup 20 Öğrencimiz Çeşitli Lise Türlerinde Eğitimine Devam Etmiştir.

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında okulumuzda 4 tane e-Twinnig Projesi uygulanmıştır. Bu projeler İklim Kahramanları, Ramazan Sepetim, Çemberin Dışı ve Geri Dönüşüm Kahramanları projeleridir. Bu projeler sonucu 09/08/2022 tarihinde projelerden Ulusal Kalite Etiketi alınmıştır. Ayrıca Hadis-i Şerif Ezberleme, Ödüllü Kitap Okuma Yarışması gibi birçok projeler yapılmış ve öğrencilerimiz bütün projelere etkin katılımı sağlamıştır. Yine Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Düzenledi Oku-Yorum projesi ile Sezai KARAKOÇ temalı projede okuma takımları kurulmuş öğrencilerimiz projeye aktif katılım sağlamıştır.

2021-2022 Eğitim Öğretim yılına pek çok sosyal etkinlikler düzenlenmiş bunlardan Bazıları Yazarlarla buluşma etkinliği kapsamında Kayserili Yazar Yüksel Kalkan öğrencilerimizle buluşarak geçmiş tecrübelerini öğrencilerimize aktarmıştır. Yine medeniyetimizin önemli unsurlarından olan kadim vakıf kültürümüzü tanıtım amacıyla Vakıflar Bölge Müdürlüğünde yetkililer okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenlemiştir. Okulumuzda YEŞİLAY, KIZILAY ve TÜGVA gibi birçok vakıf ve derneklerle iş birliği içerisinde birçok sosyal etkinlikler düzenlemektedir.

Yayın: 23.01.2023 - Güncelleme: 23.01.2023 11:43 - Görüntülenme: 92